hårstylingHårstyling innebär att man ordnar till sitt hår i olika stilar med hjälp av olika verktyg eller produkter. Både män och kvinnor kan styla sitt hår, oavsett kort eller mycket långt hår. Att styla håret är både ett sätt att skapa olika stilar, något trendigt, något avslappnat eller propert. Genom att lära dig olika hårstylingknep kan du skapa omväxling i din stil varje dag.

Olika hjälpmedel är till exempel olika produkter. Vanliga sådana är spray för stadga och fixering, hårgel, vax, mousse, volymspray och glansspray till exempel. Det finns också olika verktyg som använder värme för att fixa till frisyrer, exempelvis plattänger, locktänger och hårfönar. Dessutom kan man ha olika accessoarer i håret antingen för att fixera en viss frisyr eller för dekoration. Exempel på det är olika hårsnoddar, hårnålar och klämmor.

Hårstyling för olika hårtyper och frisyrer

Något som är relaterat till stylingen är din klippning och hårtyp. Vissa hår är lite lättare att göra omväxlande hårstyling på än andra. Har du exempelvis mycket rakt hår kan det vara svårt att ordna till lockar eller vågor utan att använda sig av en locktång. Den som har lite självfall kan få lite mer intensiva lockar genom att krama in en stylingprodukt i håret när det är fuktigt och forma till det, respektive sätta i en stylingprodukt i kammat hår för att få det rakt. Gillar du att styla håret i olika stilar kan du be din frisör om råd om en frisyr där det blir enkelt.

Har du bråttom ut till en fest eller känner för att fixa till håret innan jobbet? Inga problem. Hårstyling behöver inte innebära att man spenderar mycket tid på sin frisyr. Det finns många sätt att snabbt fixa till sitt hårsvall. På olika sidor på nätet kan man hitta videos och steg- för- steg instruktioner i hur man kan styla sitt hår, både på mer komplicerade och enklare sätt. Hårstyling är ett sätt att snabbt, billigt och enkelt komplettera sin dagliga outfit.