Naturliga oljor

Varför välja naturliga oljor?

oljorInom hud- och hårdvård har naturliga oljor länge varit omtalade. De vårdande egenskaper som naturliga oljor har gör det möjligt att använda dem för både rengöring och återfuktning. Oljorna kan göras på många olika råvaror och har olika egenskaper. Vissa är vårdande för naglar, andra för hud, andra för hår och många av dom är vårdande för samtliga dessa. Några används som en skönhetsprodukt medan andra oljor används för hudproblem såsom irritation eller eksem. Beroende på vilken olja som väljs kan den behandla hud eller hår på ett magiskt och naturligt sätt.

Naturliga oljors egenskaper

Naturliga oljor har många egenskaper varav det mest kända kanske är återfuktning och rengöring. Det är lätt att tänka att olja är något mycket fett och tjockt som kanske täpper porer mer än vad det vårdar men detta är definitivt inte sant. Beroende på vilken råvara som oljan är skapad av så skiljer sig tjocklek och egenskap. Tefröolja är till exempel mycket tunn medan ricinolja är riktigt tjock.

Andra oljor som kokosolja har antibakteriella samt deodoriserande egenskaper medans tefröolja har en antioxiderande effekt. Rapsolja har en anti-inflammatorisk egenskap och är laddad med vitamin E. Några av oljorna har ett bredare spektrum och behandlar olika saker samtidigt. Mycket omtalade arganolja används för både hud och hår och hjälper till med torr och skadad hud samt hud som är äldre. Inom hårvård så används arganolja för att vårda torrt och slitet hår.

Naturliga oljor är ekologiska vilket innebär att de är odlade och producerade enligt ett visst regelverk som försäkrar att det inte är skadligt för miljön samt gjort på förnybara resurser, utan pesticider och andra kemiska medel. Genom att använda denna typ av produkt undviks risken för skador på hud och hår som kan framkallas av kemikalier. Detta kan vara allergier, irritationer och ibland till och med cancer.