Hårvård

Det har blivit allt vanligare för kunder att vara uppmärksamma på kemikalier som finns i hårvård. Ekologiska och naturliga produkter blir allt mer populära då kunder inte längre vill dränka sitt hår i parabener, mineraloljor, ammoniak och sulfater. Dessa kemikalier verkar både uttorkande, irriterande samt lägger en plastig hinna på håret som först ger en glansig look men senare gör håret fett och obehagligt. Då många kunder numera letar efter mer naturliga produkter är hårvårdsmarknaden full av en rad alternativa produkter som marknadsför sig som helt ekologiska och vårdande för håret. Tyvärr är det inte alltid så att detta stämmer till 100%. De produkter som är absolut vänligast för håret är produkter som är baserade på växtextrakt, vitaminer och mineraler som håret själv producerar så som vitamin b5 och biotin. Sanotint är ett av företagen som satsar på dessa ekologiska produkter.

Sanotint hårdvård

Sanotinsanotintt är ett världskänt märke som fokuserar på att göra produkter som är minst 98% naturliga och ekologiska. Deras produkter är dessutom helt fria från parabener och syntetiska färgämnen. Vad som gör Sanotint extra speciellt är att ingredienserna är baserade på växtextrakt och innehåller biotin och vitamin b5 som är mycket vårdande för håret. Dessa vitaminer och mineraler är producerade av kroppen och är nödvändiga för håret att växa och hållas i bra skick.

Hårprodukter från Sanotint finns för olika hårtyper så som fett hår, skadat hår eller för håravfall. Alla dessa produkter är vårdande och rengör håret på djupet utan att skada det. Förutom schampon har Sanotint också vårdande serum, balsam och hårmasker. Dessutom har Sanotint utvecklat en hårfärgsserie med en kombination av naturliga ingredienser och vårdande vitaminer. Denna hårfärg lyckas färga håret i en hållbar färg som inte tvättas ut men samtidigt inte skadar håret. Då produkten kommer med pensel samt blandas i en skål är det möjligt att slinga, färga hela håret eller bara utväxten genom att applicera på hårbotten. Hela mängden behövs inte appliceras varje gång vilket gör produkten hållbar i längden då det går att använda den flera gånger.